Gerwin Kappert heeft onlangs bij ons een proefles gehad bij ons op de vrachtwagen. Binnenkort start hij dan ook met lessen, maar niet om zomaar een reden. Gerwin vertelde ons zijn mooie verhaal waarin dromen echt werkelijkheid worden. Een rijbewijs geeft je zoveel vrijheid, vooral als het een onderdeel is van je droom.

Gerwin vertelt 3,5 jaar geleden kwamen we voor het eerst in aanraking met Tiny Houses, zelfvoorzienend wonen
met een minimalistische levensstijl. We woonden toen in een rijtjeshuis waar we de helft maar van gebruikten.
We woonden er heel erg fijn, maar het was toch te groot voor ons. We wilden kleiner gaan wonen, zodat we meer tijd overhielden voor leukere dingen, i.p.v. ons grote huis te onderhouden. De eerste stap zou zijn: verhuizen naar een appartement en de helft van onze spullen doneren. Dat is gelukt! Daarna hebben we nog weer zeker een kwart van onze spullen de deur uit gezet. Hoe meer ruimte je hebt, hoe meer je het wilt opvullen met spullen. Dat wouden we tegen gaan. Wij verlangen naar meer vrijheid en willen met onze zoon leren van de wereld. Naar die plekken toe gaan waar we zin aan hebben. Werken vanuit ons rondrijdende huisje. De mensen en hun culturen leren kennen. Het is een super groot avontuur, waar we nu al 3,5 jaar over dromen. Nu is het realiteit. De bus hebben we inmiddels gekocht en de verbouwing is in volle gang! Hopelijk is onze bus, genaamd Buddy (the travelbus), over een jaar klaar. De grootste uitdaging is toch wel de hele bus ombouwen tot camper, omdat we veel dingen nog nooit hebben gedaan. Het meeste gaat ons zeker weten lukken! Gewoon aanpakken en proberen! Het moeilijkste zal het elektra aanleggen zijn. Gelukkig helpt iemand ons die dat goed kan en zo leren we weer van hem. Ons gezin bestaan uit Gerwin, Gerinda, onze zoon Quinten van 11 jaar en we hebben 2 Chihuahua’s genaamd Turbo en Diesel. Gerwin heeft zijn eerste vrachtwagen proefles gehad, binnenkort start hij met lessen. Als Gerwin klaar is, gaat Gerinda, zijn vrouw, ook lessen. Het klein leven (the tiny house movement) word een steeds grotere gemeenschap in Nederland.
Een tiny house is een huisje op wielen, die doorgaans voor langere periodes in een jaar op 1 plek blijft staan. Deze huisjes zijn bijna altijd zo ingericht dat je zelfvoorzienend kan leven.