Toen Evert 3 á 4 weken oud was nam zijn moeder hem mee op de vrachtwagen. Toen hij leerplichtig werd, moest hij naar school en kon hij niet altijd meer mee de weg op. Evert is met het stuur in zijn handen geboren en het is daarom ook met de pap lepel erin gegoten.

Bijna 5 jaar geleden vertrokken ze naar Noorwegen, waar zijn moeder een transportbedrijf is begonnen. De passie van het rijden met de vrachtwagen word nog tot op de dag van vandaag gekoesterd in zijn familie. Zijn moeder rijdt op de vrachtwagen en Evert wil dit ook graag. Niet gek, als je ermee opgegroeid bent. Evert is terug in Enschede om zijn CE opleiding te volgen bij Brünen. In Noorwegen kost een CE opleiding al snel rond de €16.000 euro. In Nederland is dit een stuk goedkoper.  Een goede reden om terug te komen naar Enschede, waar hij ook altijd in de buurt heeft gewoond voordat hij verhuisde naar Noorwegen.

Als we Evert vragen of hij terug gaat naar Noorwegen, vertelt hij:”Dat weet ik nog niet. Als je in Noorwegen in de transport gaat werken, dan moet je veel richting de Noordkaap. Niet dat ik dat erg vind, maar ik wil ook graag richting het zuiden van de wereld en dan moet je internationaal vanuit Nederland gaan werken. Zijn liefde voor het rijden met de vrachtwagen groeit elke dag meer en meer. Zijn droom? In Canada rijden met de vrachtwagen en daar zijn beroep van maken. Dat is wat hij echt graag wil!

Inmiddels heeft Evert toch besloten terug te gaan naar Noorwegen. Inmiddels werkt hij met veel plezier en passie in het familiebedrijf van zijn moeder. De samenwerking met Evert was een bijzondere. Naast dat Evert een mooi mens is zijn we er trots op en dankbaar voor dat we hem zo snel konden helpen. Binnen 3 maanden een complete C/E opleiding inclusief examen is best een bijzondere prestatie.