Geslaagd bij Brünen in Almelo

Mijn collega Rijcoach Liesbeth Ijspeerd doet het goed in Almelo en dat gaat als een lopend vuurtje door deze stad. Zo mocht ik laatst een proefles geven aan Anna Monster uit Almelo. Haar vader is een goede bekende van de rijschool vanuit zijn functie als voorzitter van Oranje Nassau. De beste voetbalclub van Almelo. Anne gaf aan dat ze graag snel haar rijbewijs wil halen. Liesbeth heeft het meteen grondig aangepakt met Anna. In deze blog deelt Anna haar ervaringen met je.

´Bij ons in de familie is het heel vanzelfsprekend dat je zodra je het qua leeftijd mag, je het rijbewijs gaat halen Iedereen in mijn omgeving begon ook al met rijlessen. Eigenlijk wilde ik zelf nog helemaal niet beginnen met rijlessen want het leek me nog veel te eng. Na wat aandringen van mijn vader ben ik toch begonnen en ik kan je vertellen: ik heb daar nooit spijt van gehad. Toen ik zestien en half werd heb ik contact gezocht met Brünen voor een gratis proefles. Dat is me zo goed bevallen dat ik daarna meteen mijn hele rijopleiding heb gepland samen met jullie. Mijn Rijcoach was Liesbeth en we konden meteen al goed met elkaar opschieten. Liesbeth stelde me al snel op mijn gemak en mijn angsten waren daardoor snel verdwenen. Liesbeth is heel sociaal en aardig. Ik heb me altijd erg op m’n gemak gevoeld bij haar. De rijlessen werden steeds leuker en het leren ging me eigenlijk best makkelijk af.  Ik leerde snel dingen aan en na 10 rijlessen had ik de auto zo onder controle dat ik met focus kon werken aan mijn verkeersinzicht. In de tussentijd volgde ik de theoriecursus en daar ben ik in één keer voor geslaagd.

Op een gegeven moment was ik klaar voor de Tussentijdse Toets volgens Liesbeth. Ik was best nerveus maar achteraf ben ik heel blij met deze toets. Dan weet je een beetje waar je staat en of je klaar bent voor het echte examen. Ook was ik tijdens het echte examen een stuk minder zenuwachtig omdat ik wist wat me ongeveer te wachten stond door de Tussentijdse Toets.

En toen was het zover. Het examen. Ik was behoorlijk nerveus en daardoor nam ik ergens voorrang terwijl ik dat niet had. Ik wist dat ik fout zat en was ervan overtuigd dat ik gezakt was. Toen de examenrit was afgelopen en ik samen met de examinator naar het lokaal van het CBR liep kreeg ik in het lokaal te horen dat ik geslaagd was. Dat had ik totaal niet verwacht, door die stomme voorrangsfout. Ik was verbaasd maar natuurlijk ook heel blij.

Als één van de weinige in mijn vriendenkring ben ik niet de hele dag met mijn telefoon bezig. Ik was vergeten om na het examen een appje te sturen in de familie app. Hierdoor gingen mijn ouders er vanuit dat ik gezakt was. Alhoewel ze er al die tijd het volle vertrouwen in hadden dat ik ging slagen, mooi hé! Mijn vader, moeder en broertjes vertelden me allemaal hoe trots ze op me waren!

De eerste rit die ik heb gereden na het examen was samen met mijn vader.  De snelweg op richting Borne en ook weer terug. Dat was een leuke ervaring. Het was de eerste keer dat ik in het donker reed. Ik vond het eerst een beetje eng, maar na het 2 of 3 keer gedaan te hebben was ik eraan gewend.

Op dit moment gebruik ik de auto om naar mijn werk te gaan. Ik werk als serveerster bij The Bridge Society Almelo. Dat is een Bridgeclub waar veel ouderen lid van zijn. Het is enorm leuk om daar te werken. Ook breng ik mijn ouders weg naar bijvoorbeeld een verjaardag of een feestje.

Eind mei wordt ik 18 en dan mag ik eindelijk zonder begeleider, helemaal alleen rijden. Dat is vlak na mijn schoolexamens, ik heb dan de tijd om echt te gaan genieten van mijn rijbewijs. Ik wil dan graag op vakantie naar Oostenrijk en Italië. Dat lijkt me geweldig. Nadat ik school heb afgerond wil ik gaan studeren in Rotterdam of Nijmegen. Als student heb ik dan geen geld voor een auto maar ik weet zeker dat ik de auto van mijn ouders mag lenen.

Ik wil Liesbeth en de mensen van Brünen graag bedanken voor jullie inzet en support. Ik heb een geweldige ervaring met jullie gehad.

Met 38 rijlessen heb ik mijn rijbewijs mogen halen en daarvoor ben ik enorm dankbaar’

 

Persoonlijk denk ik dat een klik met je Rijcoach essentieel is om het maximale uit jezelf te halen. Je zit voor een langere periode met elkaar in een auto en je bent daar om te leren. Wanneer er geen klik is heb je het niet alleen niet naar je zin, het leren wordt ook een stuk minder leuk.

Ik vind het fijn om te zien en te horen dat mijn collega Liesbeth met veel mensen overweg kan en dat ze in staat is om mensen zich snel op hun gemak te laten voelen.

 

Woon je in Almelo en wil je eens een proefles bij Liesbeth? klik dan hier https://brunen.nl/instructeurs/

 

 

Succes!

 

Jan Drenthen

Rijcoach bij Verkeerscollege Brünen

Brünen. Driving is about Ü