Emigreer je naar Nederland vanuit een land buiten de Europese Unie dan is je rijbewijs in Nederland niet geldig.
Dat is vaak even een tegenvaller want het betekent dat je opnieuw rijlessen moet nemen en examen moet doen. Maar wees niet te teleurgesteld. Wij hebben namelijk veel ervaring met het opleiden van mensen die een andere taal spreken en ook in het afleren van een ‘andere manier van rijden’. Daarmee bedoelen we dat, in Amerika bijvoorbeeld, andere eisen worden gesteld aan een rijopleiding en het examen dan in Nederland. In India, de rest van Azië en Afrika is het ook weer compleet anders.

Het rijgedrag en de rijgewoontes die iemand in een ander land heeft aangeleerd voldoen vaak niet aan de eisen die het CBR ( Centraal Bureau voor Rijvaardigheid) stelt en dus kan goedkeuren tijdens een examen.

Wij helpen buitenlandse leerlingen om dat gedrag en die gewoontes om te zetten naar de Nederlandse normen en maatstaven. Dat doen we vanuit rust en begrip.

Gelukkig heeft de buitenlandse leerling vaak wel een goede basis en kan degene uiteraard al auto rijden. Dat scheelt al veel. Uiteraard kan dit per geval verschillen, maar over het algemeen zijn er door deze basis meestal maar een beperkt aantal rijlessen nodig.

Omdat de Universiteit Twente ongeveer in dezelfde periode is opgericht als onze rijschool (begin jaren 60) zijn wij niet alleen bekend met de reguliere studenten van de UT maar ook met hun buitenlandse studenten. Vanuit de UT hadden de studenten de weg naar Brünen snel gevonden. Dit kwam vooral door het grote aanbod van talen waarin de Rijcoaches van Brünen les gaven zoals Engels, Duits, Arabisch, Turks en Perzisch.

Nog steeds melden zich ieder jaar weer meer mensen bij ons die hun Nederlandse rijbewijs willen halen. Onze Rijcoaches hebben inmiddels veel ervaring opgedaan in het werken met mensen uit verschillende culturen en met verschillende achtergronden. Wij geloven dat werken vanuit verbinding, rust en begrip de voorwaarden zijn om iemand te kunnen helpen en ondersteunen bij het halen van zijn rijbewijs.

We helpen je graag met het halen van je Nederlandse rijbewijs. Als je een spoedopleiding wilt volgen, omdat je het rijbewijs snel nodig hebt dan hebben we verschillende mogelijkheden voor je.

Als je vragen hebt of je wilt een gratis proefles volgen in het Engels, mail ons gerust.

info@brunen.nl

 

Succes!

Jan Drenthen

Rijcoach bij Verkeerscollege Brünen

Brünen. Driving is about Ü