Eens in de zoveel tijd hoor je een leuk verhaal over een ex leerling die na het slagen iets moois of bijzonders is gaan doen. Zo hoorde ik van mijn collega Rijcoach Jan Drenthen, dat een ex leerling van hem is geëmigreerd naar Australië. Ze moet daar links rijden, wij waren benieuwd naar haar verhaal en hebben contact met Mathilde opgenomen. Hieronder lees je meer over haar ervaringen.

Ik ben Mathilde regelmatig tegengekomen op de rijschool in de tijd dat ze bij ons leste. Ze was een opvallende verschijning door haar kledingstijl en bijzondere uitstraling. Ook bijzonder aan haar was dat ze als jong mens fan van The Beatles was.

Ik heb Mathilde ervaren als een bijzonder mens. Ze komt ze ook voor in onze key visuals ( dat is een duur marketing woord voor herkenbare foto’s ) die we op onze website gebruiken.

Ze was een zeer gedreven leerling en het  is haar dan ook in één keer gelukt om te slagen voor haar rijexamen. Ze was toen pas zeventien en mocht alleen nog maar rijden onder begeleiding van iemand met een begeleiderspas. Niet lang daarna werd ze 18 en kon ze gaan en staan waar ze wilde zonder dat er een begeleider mee moest.  Af en toe stuurt ze nog wel eens een appje naar Jan om te vertellen hoe het met haar gaat.

Zo Appte ze laatst aan Jan dat ze inmiddels geëmigreerd is naar Australië om daar aan de slag te gaan als au pair.

Mathilde vertelt; 

‘Hey Jan! Je gelooft het nooit maar inmiddels werk ik nu al zo’n zeven maanden lang als au pair in Australië. Onwijs leuk! En ik wilde je even laten weten hoe het autorijden en het leven er hier aan toegaat.

 Ik pas op de kinderen en breng ze elke dag naar school en sport en haal ze ook weer op. Zoals je vast wel weet rijden ze hier links en wat was dat wennen zeg. De auto van het gezin is een automaat. Ik heb bij jou gelest in een schakelauto. Ik had nog nooit eerder in een automaat gereden maar ik heb het inmiddels gelukkig prima onder controle. Ik merk wel nog dat ik soms op parkeerplaatsen de neiging heb om rechts te rijden en dat ik vaak rechts in de spiegel kijk wat natuurlijk niet bepaald veel nut heeft hahahaha!

Ik ben er inmiddels al wel redelijk aan gewend om links te rijden, dus ik ben benieuwd hoe het straks wordt als ik weer terug in Nederland kom om dan weer rechts te rijden!

Verder is het leven hier heel fijn. De natuur is mooi, de mensen zijn aardig en het eten is heerlijk!

Kortom ik heb het enorm naar m’n zin en wanneer ik terug in Nederland ben kom ik langs op de rijschool voor een kop thee!’

Groetjes van Mathilde!

Wat fijn om te horen dat iemand zich in het buitenland ook goed red met haar hier behaalde  rijbewijs. Ik ben trots op mijn collega Jan Drenthen dat hij mooie verbindingen maakt met zijn leerlingen waardoor hij af en toe nog een appje van ze krijgt.

 

( je kunt dus als je 16.5 jaar bent, beginnen met rijlessen en examen doen vanaf 17 jaar. Daarna mag je onder begeleiding deelnemen aan het verkeer ) Daarna mag je onder begeleiding deelnemen aan het verkeer.

Op deze site vind je meer informatie www.2todrive.nl 

 

Succes!

 

Jan Drenthen

Rijcoach bij Verkeerscollege Brünen

Brünen. Driving is about Ü