Van Toulouse naar Enschede

Manon Maurette, 21 jaar oud, komt oorspronkelijk uit Toulouse, Frankrijk. Ze is tweetalig opgevoed en spreekt vloeiend zowel Frans als Nederlands.

Manon vertelt hoe ze in Enschede terechtkwam: “Ik wilde graag de opleiding Podotherapie volgen en in Nederland zijn er maar twee instellingen die deze opleiding aanbieden: Fontys Hogeschool in Eindhoven en Saxion Hogescholen in Enschede. Na het vergelijken van beide opties, gaf mijn gevoel bij Saxion in Enschede de doorslag. Dus besloot ik te verhuizen van Toulouse naar Enschede.”

 

Hoe kies je een goede rijschool zonder referenties?

“Toen ik naar Enschede verhuisde, kende ik niemand in de stad. Toch wilde ik beginnen met rijlessen, dus ging ik aan de slag met Google en las ik reviews. Brünen kwam als beste naar voren en de recensies waren positief. Dit gaf me vertrouwen en ik besloot een proefles aan te vragen. Hoewel ik behoorlijk zenuwachtig was omdat ik nog nooit eerder in een auto had gereden, verliep de les eigenlijk verrassend soepel en vond ik het leuk. Dit kwam vooral door de Rijcoach, die me op mijn gemak stelde waardoor de zenuwen snel afnamen. Na de proefles voelde ik geen behoefte om elders een proefles aan te vragen; ik had vertrouwen in Brünen.”

 

En toen begon de opleiding

“Ik had gespaard en wist wat de gemiddelde prijs was voor een rijopleiding, dus kon ik beginnen. Via e-mail ontving ik een planning voor praktijklessen die perfect aansloot op mijn schoolrooster. Het volgen van theorielessen kon ik zelf bepalen, omdat deze online waren en ik zelfstandig kon kiezen wanneer ik ze volgde.”

Alles ging goed; ik haalde de theorie in één keer, maar het proefexamen verliep minder vlot vanwege mijn gebrek aan ervaring met navigatie. Gelukkig ondersteunde mijn Rijcoach me waar nodig, en kon ik de goede flow weer oppakken. Ik had echter niet verwacht dat ik 40 lessen zou nodig hebben, maar als ik terugkijk op mijn vorderingen begrijp ik het wel.”

 

Het behalen van mijn rijbewijs is onderdeel van mijn doel

“Over anderhalf jaar rond ik mijn opleiding Podotherapie af en wil direct aan de slag.”

En het kan zomaar zijn dat ik naar steden zoals Apeldoorn, Utrecht, Leiden, Amsterdam en Rotterdam cliënten ga bezoeken.

Om dit te kunnen doen, is een rijbewijs essentieel,” aldus Manon ter afsluiting.