Thalisa uit Almelo zet deze zomer haar zinnen op het halen van haar rijbewijs.

 

Deze zomer wil ik mijn rijbewijs halen.

Thalisa Jagt uit Almelo is 24 jaar en is vorig jaar juli afgestudeerd aan ArtEZ Conservatorium. De opleiding die Thalisa heeft gevolgd is ‘MediaMusic’. Thalisa vertelt dat ze haar zinnen heeft gezet op het halen van haar rijbewijs deze zomer. Waarom? Ten eerste voor mijn werk, maar uiteindelijk omdat ik wil verhuizen naar een creatieve en bruisende stad, waar ik ook vrijheid wil hebben, en daarvoor is het hebben van een rijbewijs essentieel.

 

Als ‘boomoperator’ is het handig om een rijbewijs te hebben, maar wat is een boomoperator?
Naast muziek maken en componeren werk ik ook als Boomoperator.

 

Een boomoperator is een lid van een filmcrew die verantwoordelijk is voor het bedienen van de boommicrofoon, ook wel bekend als een “boom”. De boommicrofoon is een langwerpige microfoon die aan het uiteinde van een uitschuifbare arm wordt bevestigd en boven of dicht bij de acteurs wordt gehouden om hun dialogen op te vangen. De boomoperator werkt nauw samen met de geluidsopnameploeg en de regisseur om ervoor te zorgen dat de geluidskwaliteit optimaal is tijdens het filmen.

 

Dat is wat ik op dit moment doe, dus vertelt Thalisa. Ik maak muziek en heb opdrachten door het hele land en de reis naar deze locaties is niet altijd handig omdat ik met het openbaar vervoer reis. Dit beperkt me en ook daarom wil ik mijn rijbewijs halen.

 

Na reviews te hebben gelezen en een proefles te hebben gevolgd, kon ik de keuze maken voor de rijschool die bij me past.
Ik heb onderzoek gedaan naar kleine rijscholen, maar ook grote rijscholen en rijscholen van de ANWB. Ik wilde eigenlijk kiezen voor een kleine rijschool vanwege mijn budget. Toch heb ik een proefles aangevraagd bij Brünen, een grote rijschool. De proefles was bij Ronald Wolf en dit beviel me zo goed dat ik direct heb gekozen voor Brünen, aldus Thalisa. Ik had in mijn leven nog nooit in een auto gereden, zelfs niet met mijn ouders op een parkeerplaats. De sfeer tijdens de proefles was heel prettig. Ronald was heel gezellig, ik kon goed met hem praten en hij was heel geduldig. Hierdoor was ik eigenlijk al overtuigd dat ik mijn opleiding wilde volgen bij Brünen.

 

Ik heb een klik met Yousif, mijn Rijcoach.
Als Rijcoach kreeg ik Yousif toegewezen en wat een leuke man is dat! We hadden direct vanaf het begin een klik. Er was een tijdje dat het lessen wat minder ging, ik had privéomstandigheden die me afleiden. Yousif bleef positief, moedigde me aan en ondersteunde me. Nu gaat het weer heel goed. Ook is de manier waarop Yousif lesgeeft heel prettig. Ik geef je een voorbeeld: ik was regelmatig gespannen tijdens het lessen. Vanuit het niets hield Yousif een tablet voor mijn ogen en vroeg: “Hoe voel je je nu?” Ik zei “nog steeds gespannen” en toen hield Yousif de tablet verder van mijn gezicht en vroeg opnieuw: “Hoe voel je je nu?” Ik antwoordde: “rustiger.” Yousif zei toen: “Dan moet je meer afstand houden.” Ik dacht WOW wat een slimme manier! Ik was dus gespannen omdat het verkeer voor me dicht bij me was. Nu ik meer afstand houd, ben ik een stuk relaxter, aldus Thalisa.

 

Hoe gaat het nu met je?
Goed! Ik heb ongeveer 26 lessen gehad, de Tussentijdse Toets staat gepland in april en het praktijkexamen midden mei. Ik voel me nog wel een beetje onzeker maar alles valt wel meer op zijn plek. Alle informatie komt goed binnen, ik verwerk het heel goed en ik maak echt verbinding met de materie. Het is nu vooral heel veel toepassen.

 

Wat vind je leuk aan de opleiding?
Vooral de klik met Yousif. Hij houdt het luchtig, blijft rustig en is een goede leermeester, vertelt Thalisa ter afsluiting.

 

 

Wil jij ook een gratis proefles? Klik dan hier: https://brunen.nl/rijbewijzen/autorijles/boekingspagina-enschede/