Wat gebeurt er na jouw proefles? Check dit schema!

De proefles is de perfecte kennismaking voor jou met onze rijschool. Maar wat gebeurt er daarna? Hiervoor hebben we wij een handig schema! Hierin kun je precies zien wat er gaat gebeuren na de gratis proefles. Na de gratis proefles kun je (als je direct aan jou rijlessen wilt beginnen) jouw beschikbaarheid en het pakket […]

Het verhaal van Avinash

  Mijn buitenlandse rijbewijs was niet geldig in Nederland en toen? … Het is een uitzonderlijke situatie. Emigreren van Suriname naar Nederland en kort daarna weer terug naar Suriname. Avinash ( 37 ) vertelt ons over zijn avontuur: “Ik ben opgegroeid in Suriname. Toen ik 18 werd, haalde ik daar mijn rijbewijs. In 2019 emigreerde […]

Bij ons draait het om joü!

Er zijn best veel rijscholen in Enschede en omgeving. Hoe kies jij nu de rijschool die goed is voor jou. Wat is belangrijk voor jou? Je budget, een klik met je instructeur, flexibiliteit, rekening houden en ondersteuning in faalangst? Wij vinden het belangrijk dat je een keuze maakt die voor jou goed is. In deze blog leg ik je graag uit wie wij zijn en wat onze kernwaardes zijn.

Hoe gaat een proefles bij ons?

Veel leerlingen vinden een eerste rijles best spannend maar eigenlijk valt het best wel mee. Remmen, optrekken, koppelen en spiegels kijken. Uiteindelijk gaat het allemaal vanzelf.
De feedback die we terugkrijgen van leerlingen is dat de proefles enorm meevalt en dat het leuk is om voor het eerst auto te rijden. In deze blog leg ik je uit wat je ongeveer kunt verwachten.

Onze theorielessen zijn leuk en effectief!

Leren moet leuk zijn vinden we! Daarom geven we les op een leuke en eigentijdse manier.
Sinds kort hebben we een nieuw leslokaal. Elke week geven we theorielessen en je mag zo vaak komen als je wilt.
Als je thuis online studeert en het af en toe fijn vind om les te krijgen van één van onze leerkrachten dan ben je van harte welkom! En … het kost je niets.

Het slagingspercentage van onze leerlingen is hoog!

Brünen staat op nummer 1 en daar zijn we enorm trots op!
Van de vijftig grootste en meest professionele rijscholen van Nederland, heeft Verkeerscollege Brünen het hoogste slagingspercentage.
Sinds ik op 1 maart 2010 ben begonnen met werken voor Brünen werd het me snel duidelijk dat dit familiebedrijf, vanaf de oprichting in 1961, altijd heeft geïnvesteerd in de beroepsmatige kennis en professionalisering van hun rijinstructeurs. Daarmee hebben we naam gemaakt.

De Tussentijdse Toets. Hoe gaat dat?

De Tussentijdse Toets is een voorbereiding op je praktijkexamen. Het is een proefexamen waarin de examinator een aantal dingen van je verwacht.
Na deze toets weet je precies op welk niveau je zit. Handig!
Wat wij terugkrijgen van leerlingen is dat ze de Tussentijdse Toets ervaren als een goede voorbereiding op het examen. Achteraf gezien valt het allemaal wel mee en was ik meer gespannen dan het eigenlijk nodig was. Dat is wat we regelmatig terug krijgen van leerlingen. In deze blog lek ik je uit hoe deze toets in elkaar zit en wat je kunt verwachten.

Tijdens examen binnen en buiten de bebouwde kom

Tijdens je praktijkexamen rij je routes binnen en buiten de bebouwde kom. Hier kun je verschillende situaties tegenkomen die soms lastig kunnen zijn. In Enschede zijn er op examenroutes een aantal situaties waarin je goed moet opletten. Mijn tip is; blijf in elke situatie rustig en probeer bewust te zijn van de verkeersomstandigheden.
In deze blog leg ik een aantal situaties uit en heb ik een aantal handige tips voor je die je ondersteunen in het maken van de juiste keuzes.

Het ‘Zelfreflectie’ formulier. Wat is dat nu precies?

Wanneer je de Tussentijdse Toets moet doen of je examen gaat rijden, moet je vooraf het formulier ‘zelfreflectie’ invullen. Een opmerking die ik vaak hoor van mijn leerlingen is dat ze het moeilijk vinden zichzelf te beoordelen. En eigenlijk is het niet zo ingewikkeld. In deze blog heb ik een aantal tips voor je en schets ik een aantal situaties.

Het Rijexamen

Het praktijkexamen is iets waar je wekenlang naartoe werkt en eindelijk is het dan zover.
De meeste leerlingen zijn gespannen en dat kunnen wij ons heel goed voorstellen want dit is het meest spannende moment in je opleiding.
Wat wij van leerlingen terugkrijgen is dat de spanning meestal niet nodig is. Je verricht tijdens het examen handelingen die je de tijd afgelopen hebt geleerd. Hoe gaat nu zo’n examen precies en wat word er van je verwacht. In deze blog deel ik mijn ervaringen met je en een aantal handige tips.