Aanhangerrijbewijs

Direct online plannen

Met ons online boekingssyteem kun je in 3 stappen direct een opleiding met aansluitend je examen plannen. Geen wachttijden of inschrijfformulieren. Direct online geregeld!

Partner lessen

De geplande dagopleiding is in duo. Je kunt de dagopleiding samen plannen met je partner, vriend(in), kennis of collega. Deze effectieve duorijlessen geven de hoogste slagingskans.

Hoog slagingspercentage

Hoogste slagingspercentage en meest aantal geslaagden van Nederland. Ervaren docenten en een effectieve lesmethode

In 4 stappen naar je aanhangerrijbewijs

 

 

 

Wanneer rijbewijs BE?

Ben je in bezit van rijbewijs BE? Dan mag je met een auto:

  • een aanhanger trekken van maximaal 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen),
  • en onder bepaalde voorwaarden een aanhanger of oplegger trekken van meer dan 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen).

Meer informatie hierover vind je op de website van de RDW bij de voertuiggegevens.

 

Aanhangerrijbewijs vóór 19 januari 2013

Let op: De regels voor het aanhangerrijbewijs (BE) zijn op 19 januari 2013 gewijzigd. Heb je het rijbewijs BE gehaald voor 19 januari 2013? Dan gelden voor jou andere regels. Je mag elke aanhanger of oplegger gebruiken. Er is geen grens aan het lege gewicht en het laadvermogen.

De treklast van een trekhaak

Houd er rekening mee dat de trekhaak het gewicht aan moet kunnen. Dit wordt ook wel de maximale trekhaaklast genoemd. Deze last moet groter zijn dan wat de aanhanger (met lading) wegen. De maximale trekhaaklast staat vermeld in het kentekenbewijs of instructieboekje van de auto.

Ik heb een vraag

Wat moet je kennen en kunnen

 

Gratis proefles plannen

    Proefles hoeft niet te starten vanuit je woonplaats. Meerdere keuzes mogelijk!
    Door alvast je beschikbare tijden door te geven kunnen wij zo snel mogelijk een proefles inplannen. Mocht je alsnog niet kunnen? Geen probleem dan plannen wij in overleg een nieuwe datum.

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ