Aanhangerrijbewijs

Direct online plannen

Met ons online boekingssyteem kun je in 3 stappen direct een opleiding met aansluitend je examen plannen. Geen wachttijden of inschrijfformulieren. Direct online geregeld!

Partner lessen

De geplande dagopleiding is in duo. Je kunt de dagopleiding samen plannen met je partner, vriend(in), kennis of collega. Deze duorijlessen zijn effectief en voordelig!

Hoog slagingspercentage

Hoogste slagingspercentage en meest aantal geslaagden van Nederland. Ervaren docenten en een effectieve lesmethode

In 4 stappen naar je aanhangerrijbewijs

 

 

 

Wanneer rijbewijs BE?

Ben je in bezit van rijbewijs BE? Dan mag je met een auto:

  • een aanhanger trekken van maximaal 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen),
  • en onder bepaalde voorwaarden een aanhanger of oplegger trekken van meer dan 3.500 kilo (lege gewicht + laadvermogen).

Meer informatie hierover vind je op de website van de RDW bij de voertuiggegevens.

 

Aanhangerrijbewijs vóór 19 januari 2013

Let op: De regels voor het aanhangerrijbewijs (BE) zijn op 19 januari 2013 gewijzigd. Heb je het rijbewijs BE gehaald voor 19 januari 2013? Dan gelden voor jou andere regels. Je mag elke aanhanger of oplegger gebruiken. Er is geen grens aan het lege gewicht en het laadvermogen.

De treklast van een trekhaak

Houd er rekening mee dat de trekhaak het gewicht aan moet kunnen. Dit wordt ook wel de maximale trekhaaklast genoemd. Deze last moet groter zijn dan wat de aanhanger (met lading) wegen. De maximale trekhaaklast staat vermeld in het kentekenbewijs of instructieboekje van de auto.

Ik heb een vraag

Wat moet je kennen en kunnen

 

Door de corona-maatregelen en extreme wachttijden voor de theorie examens bij het CBR kunnen wij momenteel geen Motor-weekopleidingen aanbieden. Wel kun je een verkorte reguliere motoropleiding volgen. Boek een Try the Bike en wij plannen de rest!

De rijopleiding

Door de Corona maatregelen zijn wij genoodzaakt om onze scooterklassen, in sommige gevallen, in te korten. Daarnaast beperkt het CBR de rijschoolbranche door te werken met een quotum. Hierdoor kunnen veel minder leerlingen, dan normaal, nog maar examen doen. Omdat wij nog maar op 50% kunnen werken door het CBR, zijn wij genoodzaakt de prijzen van onze scooteropleiding aan te passen. Wat is er aan de hand?

Het CBR

Het CBR had voor de coronamaatregelen al een achterstand, dit is na 11 mei alleen maar verder opgelopen. Daarbovenop zijn er 125 examinatoren van de grofweg 700 examinatoren, durven niet te werken.
Kortom een levensgrote uitdaging voor het CBR en de rijschoolbranches. Zodra het CBR de problemen achter de voordeur heeft opgesloten, gaan wij weer terug naar onze gewone scooteropleiding!
De baas van het CBR, Alexander Pechtold, zegt hierover:
“Het feit dat dit grote aantal examinatoren niet kan werken en tevens dat het CBR alle zorgvuldigheid in acht neemt, leidt ertoe dat er geen 14.000 examens per week kunnen worden afgenomen, maar slechts 4.000. Later wordt dit aantal opgeschaald.”

Bron: https://www.rij-instructie.nl/nieuws/algemeen/24522/125-examinatoren-niet-inzetbaar-17-8-procent-van-totaal-aantal-

Corona maatregelen

Bij boeking van een dagopleiding of theorie-cursus krijg jij standaard van ons een document meegestuurd met alle coronamaatregelen. Deze hangen ook in de rijschool, zodat iedereen hiervan op de hoogte is.

Samen gezond!

Gratis proefles plannen

    Proefles hoeft niet te starten vanuit je woonplaats. Meerdere keuzes mogelijk!
    Door alvast je beschikbare tijden door te geven kunnen wij zo snel mogelijk een proefles inplannen. Mocht je alsnog niet kunnen? Geen probleem dan plannen wij in overleg een nieuwe datum.

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ