Camperrijbewijs C1

Direct online plannen

Met ons online boekingssyteem kun je in 3 stappen direct een opleiding met aansluitend je examen plannen. Geen wachttijden of inschrijfformulieren. Direct online geregeld!

Snelheid & op maat

Met ons uitgekiende opleidingsplan en online reserveringsysteem bieden wij jou een complete opleiding waarin jij binnen een zeer korte periode de opleiding hebt afgerond

Laagste prijsgarantie

Kandidaten uit heel Nederland komen voor de 1 daagse opleiding naar Brunen. Wij bieden de laagste prijsgarantie op deze opleiding

In 3 stappen naar je camperrijbewijs C1

Voor de zeer ervaren chauffeur

 • 1-daagse rijopleiding
 • Zelfstudie pakket met 21 uur internettraining
 • Theorie examen: verkeer & techniek
 • Theorie examen: administratie
 • Praktijk rijlessen
 • Aansluitend CBR praktijkexamenKosten € 899,- (bij opgave 2 personen)*
  Kosten € 1299,- (bij opgave 1 persoon)

* Wanneer de rijschool een tweede persoon meeneemt in de rijopleiding, wordt het tarief op basis van twee personen verrekend.
Tenzij u uitsluitend kiest voor een individueel traject.

(prijzen zijn incl. btw)

 

Voor de weinig tot gemiddeld ervaren chauffeur

 • 2-daagse rijopleiding
 • Zelfstudie pakket met 21 uur internettraining
 • Theorie examen: verkeer & techniek
 • Theorie examen: administratie
 • Praktijk rijlessen
 • Aansluitend CBR praktijkexamenKosten € 1299,- (bij opgave van 2 personen)*
  Kosten € 1899,- (bij opgave van 1 persoon)

 

* Wanneer de rijschool een tweede persoon meeneemt in de rijopleiding, wordt het tarief op basis van twee personen verrekend.Tenzij u uitsluitend kiest voor een individueel traject

(prijzen zijn incl. btw)

Beroepsmatig

Heb je het vrachtwagenrijbewijs C1 met code 95 beroepsmatig nodig dan bestaat je opleiding uit;

 • Persoonlijke/klassikale theoriebegeleiding/examentraining
 • 1 e theorie-examen voor alle vakken (code 95)
 • 1,5 dag rijopleiding
 • Praktijkexamen
 • Praktische toets (code 95)
 • Toets besloten terrein (code 95)

Je mag het praktijkexamen Vrachtauto C1 praktijk doen zodra je de theorie-examens RV1 light en V2C hebt gehaald. Leermiddelen zijn verkrijgbaar in onze webshop.

(prijzen zijn incl. btw en exclusief webshop leermiddelen t.w.v. 225 euro)

Theorie webshop

Zelfstudiepakket C1 en C hobbymatig

Bestel je in de webshop

Rijbewijs C1 met of zonder code 95

Camperrijbewijs, ambulancevervoer of brandweerwagen

Wil je met een eigen voertuig waarvan de toegestane maximummassa tussen de 3500 kg en 7500 kg bedraagt de weg op – bijvoorbeeld om een mooie camperreis te maken? Of een lichte vrachtauto besturen bij de brandweer of ambulance? Dan is het halen van rijbewijs C1 zonder code 95 een must! Je haalt dit rijbewijs al in één of twee dagen met onze standaard of quick leerroute.

De examenonderdelen bij het Camperrijbewijs zijn twee theorie examens (Rv1 light en V2C) en een praktijkexamen.

Rijbewijs C1 met code 95 (beroepsmatig)

Bent u in het bezit van een vrachtauto rijbewijs C1 met code 95? Dan mag u een lichte vrachtwagen rijden waarvan de toegestane maximummassa tussen de 3500 kg en 7500 kg bedraagt. Met een Vrachtauto rijbewijs C1 met code 95 mag je beroepsmatig vervoer verrichten. Ambulancevervoer en brandweer zijn van de code 95 vrijgesteld.

 

C1 rijbewijs voor vrachtwagen en camper

Het rijbewijs C1 wordt ook wel vrachtwagen- of camperrijbewijs genoemd. Als je in het bezit bent van dit rijbewijs, mag je voertuigen besturen met een massa tussen de 3.500 en 7.500 kilo. Daarnaast mag je maximaal acht personen vervoeren (de chauffeur niet meegerekend). Voor dit rijbewijs moet je minimaal 18 jaar oud zijn en het autorijbewijs B bezitten.

De opleiding kun je volgen via de ‘Quick’ leerroute en de ‘Standaard’ leerroute. Ben je een zeer ervaren chauffeur? Dan is de ‘Quick’ route wellicht iets voor jou. Deze opleiding duurt één dag. Heb je enig ervaring als chauffeur? Dan is de tweedaagse opleiding een goede optie.

Ik heb een vraag

Door de corona-maatregelen en extreme wachttijden voor de theorie examens bij het CBR kunnen wij momenteel geen Motor-weekopleidingen aanbieden. Wel kun je een verkorte reguliere motoropleiding volgen. Boek een Try the Bike en wij plannen de rest!

De rijopleiding

Door de Corona maatregelen zijn wij genoodzaakt om onze scooterklassen, in sommige gevallen, in te korten. Daarnaast beperkt het CBR de rijschoolbranche door te werken met een quotum. Hierdoor kunnen veel minder leerlingen, dan normaal, nog maar examen doen. Omdat wij nog maar op 50% kunnen werken door het CBR, zijn wij genoodzaakt de prijzen van onze scooteropleiding aan te passen. Wat is er aan de hand?

Het CBR

Het CBR had voor de coronamaatregelen al een achterstand, dit is na 11 mei alleen maar verder opgelopen. Daarbovenop zijn er 125 examinatoren van de grofweg 700 examinatoren, durven niet te werken.
Kortom een levensgrote uitdaging voor het CBR en de rijschoolbranches. Zodra het CBR de problemen achter de voordeur heeft opgesloten, gaan wij weer terug naar onze gewone scooteropleiding!
De baas van het CBR, Alexander Pechtold, zegt hierover:
“Het feit dat dit grote aantal examinatoren niet kan werken en tevens dat het CBR alle zorgvuldigheid in acht neemt, leidt ertoe dat er geen 14.000 examens per week kunnen worden afgenomen, maar slechts 4.000. Later wordt dit aantal opgeschaald.”

Bron: https://www.rij-instructie.nl/nieuws/algemeen/24522/125-examinatoren-niet-inzetbaar-17-8-procent-van-totaal-aantal-

Corona maatregelen

Bij boeking van een dagopleiding of theorie-cursus krijg jij standaard van ons een document meegestuurd met alle coronamaatregelen. Deze hangen ook in de rijschool, zodat iedereen hiervan op de hoogte is.

Samen gezond!

Gratis proefles plannen

  Proefles hoeft niet te starten vanuit je woonplaats. Meerdere keuzes mogelijk!
  Door alvast je beschikbare tijden door te geven kunnen wij zo snel mogelijk een proefles inplannen. Mocht je alsnog niet kunnen? Geen probleem dan plannen wij in overleg een nieuwe datum.

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Neem contact met mij op over