Motor theorie

Direct online plannen

Je kunt overal direct online jouw CBR motortheorie-examen plannen. De motortheorie-examens worden afgenomen in Enschede

Geen wachttijden

Sinds kort heeft het CBR de inkoop van motor theorie-examens stopgezet. Zodoende bent u genoodzaakt deze direct vast te leggen bij het CBR. Dat kan via de volgende link https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-halen/motor/theorie-examen-motor.htm

Theorie leermiddelen

Om je goed te kunnen voorbereiden op je CBR theorie examen kun je in onze webshop de juiste leermiddelen aanschaffen. Heeft u moeite met de theorie, dan is het mogelijk 1 van onze cursussen te volgen of priveles te krijgen.

Webshop

Leermiddelen kun je aanschaffen in onze webshop

Ga naar de webshop

CBR motor theorie-examen

Voordat je het motorrijbewijs kunt behalen, moet je natuurlijk het theorie-examen met succes afleggen. Het is belangrijk dat je je tijdig en goed voorbereid op je theorie-examen. Wij helpen je graag. In de webshop is alles verkrijgbaar wat je nodig hebt om vol vertrouwen je examen in te gaan, zoals een theorieboek en een online oefenexamen.Het motor theorie-examen voor je rijbewijs A wordt afgenomen door het CBR in Enschede. Het examen duurt 45 minuten. Nadat je het examen hebt afgelegd krijg je de uitslag direct te horen. Reserveer tijdig een theorie examen datum. Er zijn bij ons geen wachttijden en wij hebben voor elke vrijdag theorie examens ingekocht!

 

Je krijgt 3 soorten vragen in het theorie examen motor. Om die te beantwoorden zie je steeds een verkeerssituatie. Daarbij moet je denken vanuit de bestuurder van de CBR-motor;
•Ja/nee-vragen
•Meerkeuzevragen
•Vragen waar je een getal moet invullen

Het theorie examen motor toetst verschillende dingen, zoals:
•Je kennis van verkeersregels
•Je kijk op het verkeer (verkeersinzicht)
•Je rijgedrag (verantwoord)

Ik heb een vraag

Wij helpen je graag!

Door de corona-maatregelen en extreme wachttijden voor de theorie examens bij het CBR kunnen wij momenteel geen Motor-weekopleidingen aanbieden. Wel kun je een verkorte reguliere motoropleiding volgen. Boek een Try the Bike en wij plannen de rest!

De rijopleiding

Door de Corona maatregelen zijn wij genoodzaakt om onze scooterklassen, in sommige gevallen, in te korten. Daarnaast beperkt het CBR de rijschoolbranche door te werken met een quotum. Hierdoor kunnen veel minder leerlingen, dan normaal, nog maar examen doen. Omdat wij nog maar op 50% kunnen werken door het CBR, zijn wij genoodzaakt de prijzen van onze scooteropleiding aan te passen. Wat is er aan de hand?

Het CBR

Het CBR had voor de coronamaatregelen al een achterstand, dit is na 11 mei alleen maar verder opgelopen. Daarbovenop zijn er 125 examinatoren van de grofweg 700 examinatoren, durven niet te werken.
Kortom een levensgrote uitdaging voor het CBR en de rijschoolbranches. Zodra het CBR de problemen achter de voordeur heeft opgesloten, gaan wij weer terug naar onze gewone scooteropleiding!
De baas van het CBR, Alexander Pechtold, zegt hierover:
“Het feit dat dit grote aantal examinatoren niet kan werken en tevens dat het CBR alle zorgvuldigheid in acht neemt, leidt ertoe dat er geen 14.000 examens per week kunnen worden afgenomen, maar slechts 4.000. Later wordt dit aantal opgeschaald.”

Bron: https://www.rij-instructie.nl/nieuws/algemeen/24522/125-examinatoren-niet-inzetbaar-17-8-procent-van-totaal-aantal-

Corona maatregelen

Bij boeking van een dagopleiding of theorie-cursus krijg jij standaard van ons een document meegestuurd met alle coronamaatregelen. Deze hangen ook in de rijschool, zodat iedereen hiervan op de hoogte is.

Samen gezond!

Gratis proefles plannen

    Proefles hoeft niet te starten vanuit je woonplaats. Meerdere keuzes mogelijk!
    Door alvast je beschikbare tijden door te geven kunnen wij zo snel mogelijk een proefles inplannen. Mocht je alsnog niet kunnen? Geen probleem dan plannen wij in overleg een nieuwe datum.

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ