Motorrijles pakketten

Volg je na je Try the Bike de motoropleiding en doe je het AVB examen op ons motoroefenterein in Deurningen/Hengelo bij Frans op den Bult, dan kun je gebruik maken van ons voordeelpakket A, B, C of D. Gaat je voorkeur voor het AVB gedeelte + examen uit naar onze locatie in Almelo/Enschede dan kun je de prijzen zien bij Losse Lessen.

Inhoud AVB Pakket

 •  x aantal dagdeel (praktijklessen)
 • AVB examen begeleiding
 • AVB her-examen begeleiding
 • inclusief leen motorkleding en helm
 • Geld terug garantie
 • Extra info: Legeskosten

Na het behalen van je AVB examen kun je op alle locaties gebruik maken van de AVD pakketten A, B, C of D.

Inhoud AVD Pakket

Individueel of in duo jouw motorrijlessen

Volg je de motoropleiding en doe je examen vanuit onze motorlocatie in Almelo of Enschede dan kun je solo of in duo in je eigen tempo en op maat de AVB en AVD motorrijlessen krijgen.

 • De kosten voor een duo motorrijles is € 29,90
  (rijlessen zijn met 2 personen / duo-les)
 • De kosten voor individuele motorrijles is € 35,00

Na de Try the Bike maakt de motorinstructeur een complete motorrijopleiding voor AVB en AVD op maat en in jouw gewenste tempo

Door de corona-maatregelen en extreme wachttijden voor de theorie examens bij het CBR kunnen wij momenteel geen Motor-weekopleidingen aanbieden. Wel kun je een verkorte reguliere motoropleiding volgen. Boek een Try the Bike en wij plannen de rest!

De rijopleiding

Door de Corona maatregelen zijn wij genoodzaakt om onze scooterklassen, in sommige gevallen, in te korten. Daarnaast beperkt het CBR de rijschoolbranche door te werken met een quotum. Hierdoor kunnen veel minder leerlingen, dan normaal, nog maar examen doen. Omdat wij nog maar op 50% kunnen werken door het CBR, zijn wij genoodzaakt de prijzen van onze scooteropleiding aan te passen. Wat is er aan de hand?

Het CBR

Het CBR had voor de coronamaatregelen al een achterstand, dit is na 11 mei alleen maar verder opgelopen. Daarbovenop zijn er 125 examinatoren van de grofweg 700 examinatoren, durven niet te werken.
Kortom een levensgrote uitdaging voor het CBR en de rijschoolbranches. Zodra het CBR de problemen achter de voordeur heeft opgesloten, gaan wij weer terug naar onze gewone scooteropleiding!
De baas van het CBR, Alexander Pechtold, zegt hierover:
“Het feit dat dit grote aantal examinatoren niet kan werken en tevens dat het CBR alle zorgvuldigheid in acht neemt, leidt ertoe dat er geen 14.000 examens per week kunnen worden afgenomen, maar slechts 4.000. Later wordt dit aantal opgeschaald.”

Bron: https://www.rij-instructie.nl/nieuws/algemeen/24522/125-examinatoren-niet-inzetbaar-17-8-procent-van-totaal-aantal-

Corona maatregelen

Bij boeking van een dagopleiding of theorie-cursus krijg jij standaard van ons een document meegestuurd met alle coronamaatregelen. Deze hangen ook in de rijschool, zodat iedereen hiervan op de hoogte is.

Samen gezond!

Gratis proefles plannen

  Proefles hoeft niet te starten vanuit je woonplaats. Meerdere keuzes mogelijk!
  Door alvast je beschikbare tijden door te geven kunnen wij zo snel mogelijk een proefles inplannen. Mocht je alsnog niet kunnen? Geen probleem dan plannen wij in overleg een nieuwe datum.

  Je moet wel eerst je AVB hebben gehaald! Denk ook aan je theorie
  Een Try the Bike is wel verplicht om de juist keuze te maken

De CBR legeskosten zijn:

•  inhuren AVD-examinator openbare weg
€ 116,00
• administratie en spoedtoeslag AVD examen € 21,85 (geen wachttijden!)

Totaal CBR legeskosten € 137,85
Deze  moet een rijschool apart in rekening brengen zonder BTW

De CBR legeskosten zijn:
•  inhuren AVB-examinator bijzondere
verrichtingen € 65,00
• spoedtoeslag AVB examen € 21,85
(geen wachttijden!)

Totaal CBR legeskosten € 86,85
Deze  moet een rijschool apart in rekening brengen zonder BTW

Mocht je minder rijlessen nodig hebben dan verrekenen wij jouw lesgeld!

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ