Taxipas

Direct online plannen

Met ons online boekingssyteem kun je in 3 stappen direct een opleiding met aansluitend je examen plannen. Geen wachttijden of inschrijfformulieren. Direct online geregeld!

Snelheid & op maat

Met ons uitgekiende opleidingsplan en online reserveringsysteem bieden wij jou een complete opleiding waarin jij binnen een zeer korte periode de opleiding hebt afgerond

Laagste prijsgarantie

Kandidaten uit heel Nederland komen voor de 1 daagse opleiding naar Brunen. Wij bieden de laagste prijsgarantie op deze opleiding

Jouw Taxipas in 3 stappen

De theorie

Wil je eerst zelf de theorie gaan halen, dan helpen wij jou ook, hoe?
Je kunt bij ons een Taxi theorie examen reserveren. In onze webshop kun je de taxi leermiddelen en examen training bestellen.
Het theorie-examen is de eerste stap voor het halen van je taxipas. Je mag dit examen al afleggen met een leeftijd van 17 jaar.

Het theorie-examen voor je taxirijbewijs duurt zestig minuten en bestaat uit veertig meerkeuzevragen over verschillende onderdelen. Zo kun je vragen verwachten over wet- en regelgeving en gewenste houding en gedrag. Ons online theoriestudiepakket (te bestellen in de webshop) geeft rustige en duidelijke uitleg over alle onderdelen.

De praktijk

Voordat je op examen gaat, vinden er praktijklessen plaats. Tijdens deze praktijklessen wordt er uitgebreid op het examen ingegaan, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Indien gewenst zijn er uiteraard meer lessen mogelijk.

Inhoud taxi praktijkexamen:

Examenvorm   : praktijkrit en mondelinge toets objecten/straatkennis
Duur                : praktijkrit duurt 70 minuten, de mondelinge toets 15 minuten
Toelating         : geldig rijbewijs, goedgekeurd voertuig
Geldigheid       : het deelcertificaat is 1 jaar geldig
Document       : Zelf stadsplattegrond meenemen

 

In onze praktijkopleiding gaan we  rijden in Enschede. Alle belangrijke examenobjecten worden bezocht, waarbij de nadruk ligt op “het nieuwe rijden”, het navigatiesysteem, klantgerichtheid, alsmede de voertuig-documenten.

Onze opleiding is compact, maar we durven stellig te beweren dat het voldoende is om goed voorbereid aan het praktijkexamen te beginnen

3 Praktijklessen + CBR taxipraktijk examen + examenvoertuig

Voordeelpakket Taxi

Wat krijg je voor de totaalprijs?

Theorie en Pratkijk in 1 pakket

  • 1 theorieboek
  • 1 oefencode voor internet examen training
  • 1 theorie-examen
  • 5 praktijklessen (1 dagdeel)
  • 1 praktijkexamen

Theorie taxi studiepakket

Succes gegarandeerd

Alles voor je taxi theorieopleiding bestel je in de webshop

Deel 1: Theorie

Het theorie-examen is de eerste stap voor het halen van je taxi certificaat. Je mag dit examen al afleggen met een leeftijd van 17 jaar.

Het theorie-examen voor je taxirijbewijs duurt zestig minuten en bestaat uit veertig meerkeuzevragen over verschillende onderdelen. Zo kun je vragen verwachten over wet- en regelgeving en gewenste houding en gedrag. Ons online theoriestudiepakket (te bestellen in de webshop) geeft rustige en duidelijke uitleg over alle onderdelen. Neem contact met ons op en wij regelen in overleg een CBR theorie examen. Ook als je nog vragen hebt dan kun je gerust contact opnemen

Deel 2: Praktijk

Na het halen van je CBR theorie-examen kun je de weg op als taxichauffeur. Je volgt praktijklessen bij een van onze ervaren instructeurs. De praktijklessen zijn verdeeld over 3 dagdelen. Natuurlijk is het ook mogelijk om extra lessen te volgen. De lessen zijn bedoeld om je vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om plezier te hebben.

Na de nodige theorie- en praktijkkennis te hebben opgedaan, is het tijd voor je CBR praktijkexamen. Na afloop van dit examen krijg je meteen de uitslag te horen. Ben je geslaagd? Super! Dan kan je een chauffeurskaart aanvragen bij Kiwa Register. De chauffeurskaart is een vergunning om het beroep als taxichauffeur uit te mogen voeren.

Ik heb een vraag

Zo gaat het taxi examen

Door de corona-maatregelen en extreme wachttijden voor de theorie examens bij het CBR kunnen wij momenteel geen Motor-weekopleidingen aanbieden. Wel kun je een verkorte reguliere motoropleiding volgen. Boek een Try the Bike en wij plannen de rest!

De rijopleiding

Door de Corona maatregelen zijn wij genoodzaakt om onze scooterklassen, in sommige gevallen, in te korten. Daarnaast beperkt het CBR de rijschoolbranche door te werken met een quotum. Hierdoor kunnen veel minder leerlingen, dan normaal, nog maar examen doen. Omdat wij nog maar op 50% kunnen werken door het CBR, zijn wij genoodzaakt de prijzen van onze scooteropleiding aan te passen. Wat is er aan de hand?

Het CBR

Het CBR had voor de coronamaatregelen al een achterstand, dit is na 11 mei alleen maar verder opgelopen. Daarbovenop zijn er 125 examinatoren van de grofweg 700 examinatoren, durven niet te werken.
Kortom een levensgrote uitdaging voor het CBR en de rijschoolbranches. Zodra het CBR de problemen achter de voordeur heeft opgesloten, gaan wij weer terug naar onze gewone scooteropleiding!
De baas van het CBR, Alexander Pechtold, zegt hierover:
“Het feit dat dit grote aantal examinatoren niet kan werken en tevens dat het CBR alle zorgvuldigheid in acht neemt, leidt ertoe dat er geen 14.000 examens per week kunnen worden afgenomen, maar slechts 4.000. Later wordt dit aantal opgeschaald.”

Bron: https://www.rij-instructie.nl/nieuws/algemeen/24522/125-examinatoren-niet-inzetbaar-17-8-procent-van-totaal-aantal-

Corona maatregelen

Bij boeking van een dagopleiding of theorie-cursus krijg jij standaard van ons een document meegestuurd met alle coronamaatregelen. Deze hangen ook in de rijschool, zodat iedereen hiervan op de hoogte is.

Samen gezond!

Gratis proefles plannen

    Proefles hoeft niet te starten vanuit je woonplaats. Meerdere keuzes mogelijk!
    Door alvast je beschikbare tijden door te geven kunnen wij zo snel mogelijk een proefles inplannen. Mocht je alsnog niet kunnen? Geen probleem dan plannen wij in overleg een nieuwe datum.

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Neem contact met mij op over