Kim haalde een jaar geleden bij ons haar rijbewijs. De eerste paar dagen, weken, maanden dat je je rijbewijs hebt zijn best spannend. We zijn erg geïnteresseerd wat er het afgelopen jaar allemaal bij is komen kijken. We vroegen Kim of ze na het halen van haar rijbewijs problemen ervaarde tijdens het autorijden.

Kim vertelt:’Het autorijden zelf gaat heel erg goed. Ik rijd eigenlijk wel elke dag. Voornamelijk stadsverkeer maar ook naar de manege. Wat ik wel erg eng vind is het fileparkeren. Ik vind het niet leuk om te doen en ben bang dat het fout gaat. Dus ik doe het gewoon niet meer. Ik zoek eigenlijk altijd een makkelijke plek om te parkeren, ook al is dit wat verder weg van mijn bestemming. Ik zou dit wel graag weer willen kunnen. Een tijdje geleden ben ik naar Gent in België geweest dus verdere stukken doe ik ook zeker wel. Al zijn daar de wegen wel slechter, vooral de borden staan nogal verstopt. De vrijheid die het rijbewijs mij gegeven heeft is erg fijn. Ik heb gelest bij André, wat ik destijds erg leuk en leerzaam vond. Ik kon op voor mijn examen naar 32 lessen en ik slaagde toen in 1 keer! Het afgelopen jaar heb ik geen schade gehad, geen bandje hoeven te vervangen. Wel ben ik in de bosjes gereden met de auto. Oeps! Ik dacht dat hij in de ‘vrij’ stond, maar dat stond hij niet. En toen ging ik de bosjes in. Gelukkig wel zachtjes! In de zomer wil ik graag mijn C rijbewijs halen, dan kan ik met mijn paard naar wedstrijden met een grote trailer. Dat zou echt helemaal te gek zijn!’