fbpx

Autorijbewijs

In 5 stappen naar je autorijbewijs

Gratis autorijles

Wie zijn wij? Maak vrijblijvend kennis met onze rijcoach en leer veilig en bewust rijden voor een betaalbare prijs. Plan direct jouw eerste gratis autorijles (90 min. ook wel proefles genoemd) ter waarde van € 84,00.

 • Professionele persoonlijke begeleiding en advies.
 • Jouw examenplanning in drie korte stappen.
 • De snelste examenplekken bij het CBR!

Direct beginnen?

Gratis proefles in Enschede
Gratis proefles in Almelo
Gratis proefles in Hengelo
Gratis proefles in Haaksbergen/Eibergen
Gratis proefles in Oldenzaal/Losser
Of laat je gegevens achter

 

Autorijles pakketten met garantie

Het aantal benodigde rijlessen, jouw inzet en onze kwaliteit bepaalt jouw totaalbedrag. Met ons voordeelpakket, inclusief garantie van een gratis her-examen, heb je de keuze uit 4 mogelijkheden die wij het PRO voordeelpakket noemen met  25, 33, 41 of 49 lessen.

In het PRO pakket zitten de benodigde autorijlessen met o.a.

Kosten die buiten ons rijlespakket in rekening worden gebracht:

 

Spoed rijopleiding

De snelste weg naar jouw autorijbewijs!

Inhoud;

In totaal zijn het 38 lessen, inclusief snelwegtraining en rijexamen. Dit pakket is samengesteld op basis van onze dan 60 jaar ervaring, uitgaande van een bovengemiddelde leerling.

Let op:
(1) Bij aanvang van de spoedopleiding moet je wel in het bezit zijn van je theorie certificaat.
(2) Keuze uit locaties: Almelo of Enschede/Hengelo
(3) Boek direct een gratis autorijles, de instructeur past jouw spoedopleiding aan jou aan. 

Zelf je autorijopleiding samenstellen?

Heb jij al rijlessen gehad? Of denk jij snel de opleiding te kunnen doorlopen? Kies dan voor onze rijles blokken.

Wat zijn rijles blokken?

Om een rijopleiding te doorlopen heb je een aantal stappen nodig daarom hebben wij deze voor je opgedeeld in blokken met een vaste prijs. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Na de vrijblijvende gratis proefles bepaal je – in overleg met je eigen rijcoach- welke ‘Blokken’ je wilt volgen en met hoeveel rijles blokken je rekening moet houden. Minder benodigde rijlessen in het rijles blok worden verrekend met ons geld terug garantie.

Extra info: Toetsblok en Examenblok

Boek nu een gratis proefles met adviesgesprek t.w.v. 42,00 euro!

Woon je meer dan 35 km vanaf Enschede binnenstad? De instructeur neemt met jou contact op of jij eventueel opgehaald kan worden vanaf het Station Enschede. In de planning van de rijopleiding kunnen wij rekening houden met jouw afstand.

Do you live further then 35km from downtown Enschede? The instructor will ask you if he can pick you up from Central Station Enschede. During your drivingeducation we can make a fitting schedule with your distance.

Theorie cursus en examen


Koop je theorieboek via onze webshop.
Succes gegarandeerd met ons theorieblok!

Boek nu je theorieopleiding met garantie!

Driving is about ü

Al generaties lang verzorgen wij rijopleidingen voor jong en oud. Meer dan 55 jaar zelfs. Dat iedereen uniek is, weten wij als geen ander. Geen enkele autorijopleiding is dan ook hetzelfde.

Voor een gemiddelde leerling duurt een gebruikelijke rijopleiding ongeveer 3 maanden en 35 a 45 rijlessen. De kosten voor rijbewijs B zijn gemiddeld ruim € 2.300 (volgens CBR-onderzoek onder de rijexamenkandidaten in Nederland). Het NOS legt de situatie uit van Femke en Lisanne.

Met ons team van professionele rijcoaches en meer dan 55 jaar rijschoolervaring kunnen wij een nauwkeurig advies geven. Met onze PRO rijlespakketten bieden wij jou een rijopleiding met examengarantie. En de rijlessen die je niet nodig hebt, worden verrekend. Geld teruggarantie!  Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om losse onderdelen (losse blokken) te nemen. Jouw persoonljke assistant op kantoor zal in overleg met jou en je rijcoach je opleidingstraject blijven volgen en daar waar nodig vragen beantwoorden en advies geven.

 

Eigen opleidingsmethodiek waarbij leerling centraal staat!
Onze eigen Brunen lesmethode – Professionele en unieke manier van lesgeven! Door de lesstof aan te passen aan onze leerlingen en niet andersom kunnen wij als één van de weinige rijscholen in Nederland echt maatwerk leveren.

 

Met 16,5 beginnen, dat kan bij Brünen

Je kunt met 16,5 jaar  beginnen met autorijlessen,  16,5 jaar je autotheorie halen en op je 17e verjaardag je rijexamen doen. Tot aan je 18e verjaardag mag je alleen rijden met een coach. Naast je autorijbewijs heb je dan ook altijd jouw eigen begeleiderspas bij je. Dit noemen wij 2todrive Voor meer informatie verwijzen wij je door naar 2 to Drive

Overige belangrijke pagina’s;

Alles wat je moet weten over jouw toetsen en examen

Huisregels van Brunen

Rijlesapp

Uitleg over de facturatie

Auto Theorie

Stel een vraag


De 1e rijles

 

De eerste autorijles start, tijdens de Coronatijd, vanaf vaste opstapplaasten. De stations in de regio! 

Inschrijfformulier proefles vrachtwagen(Vereist)
Geef hier aan wanneer u de rijles kan volgen

Met het Examen blok zal jouw rijcoach jouw begeleiden met de lesauto voor, tijdens en na je rijexamen.
Buiten deze kosten van het examenblok  zal voor het inhuren van de CBR examinator en administratie- en legeskosten een bedrag van € 143,10 apart in rekening worden gebracht.
Op de factuur staat precies omschreven welke administratie en CBR leges kosten dit zijn. Op basis van wettelijke grondslag zijn wij verplicht CBR kosten apart te factureren en zijn daarmee niet inbegrepen in de pakketprijs

 

Door de Corona risico’s kiezen wij ervoor om tijdelijk met 1 leerling in de lesauto rijles te geven. Jouw rijles start, gedurende deze periode, vanaf vaste opstapplaatsen. Dit zijn voornamelijk stations in de regio of vanaf onze rijschool locatie! Voordeel is dat we direct effectief aan de slag gaan in de juiste leeromgeving en geen lestijd verliezen met halen en brengen! Zodra de risico’s en maatregelen worden versoepelt bieden wij ook weer de mogelijkheid om  vanaf je woonadres te starten. (op onze site kun je zien of dit weer mogelijk is!)
Heb je nog vragen of wil je starten vanaf een specifieke locatie (werk of school) neem dan contact met ons op: info@brunen.nl

 • Geef jouw eerste officiële voornaam door die op jouw ID kaart of rijbewijs staat.
 • Let op: je moet minimaal 16 jaar zijn om te starten met de praktijklessen!
 • Betaald een bedrijf van jouw de opleiding, laat dan hun bedrijfsnaam, e-mail en telefoonnummer achter. Wij sturen de betaling naar hun door.
  Heeft u voorkeur voor een bepaalde datum?
 • Na ontvangst van dit formulier ontvangt u van ons een planning met de bijbehorende training. Hierna ontvangt u van ons ook de factuur.

Individueel theoriecursus

Boekingsformulier voor individuele theoriecursussen.
  Vanwege de coronamaatregelen bieden wij ook individuele theoriecursussen aan. Een uur theoriecursus kost 35 euro.
  Kies een hoofdstuk of de hoofdstukken dat jij graag wil doornemen met de docent.
  Op welke tijden ben jij meestal beschikbaar?
 • Wij reserveren in afstemming met de docent de eerst beschikbare mogelijkheid. Als dat niet uitkomt kan dit 2 dagen voor aanvang van de cursus, kosteloos worden geannuleerd of verzet.

Tractor pakket

Pakketkeuze Tractor
 • Geef jouw eerste officiële voornaam door die op jouw ID kaart of rijbewijs staat.
 • Let op: je moet minimaal 16 jaar zijn om te starten met de praktijklessen!
 • Betaald een bedrijf van jouw de opleiding, laat dan hun bedrijfsnaam, e-mail en telefoonnummer achter. Wij sturen de betaling naar hun door.

Motorpakket keuze

  Een Try the Bike is wel verplicht om de juist keuze te maken
  Bij betaling van de legeskosten, kunnen de examens direct worden gepland.

Corona BE Dagopleiding

Inschrijfformulier voor BE dagopleiding
  In één dag jouw aanhangerrijbewijs. Sommige dagopleiding zijn in "Duo" dit betekend dat de dagopleiding samen met iemand anders volgt. Het is ook mogelijk een dagopleiding alleen te doen, dan boekt u een "Solo" halve dagopleiding. Door de coronamaatregelen zit er een verlengde wachttijd op Duo dagopleidingen.

Corona Try The Bike

Inchrijfformulier voor Try the Bike tijdens Corona
  Deurningen/Hengelo: Dit is onze centrale locatie vanaf wegrestaurant Frans op den Bult. Enschede: Mogelijkheid om te starten vanaf de rijschool (kuipersdijk 230) of motorspeciaalzaak Edgar Stijner (Hendrik Ter Kuilestraat 165) Almelo: Mogelijkheid om te starten vanaf Erison Motor (Twentepoort West 34)
 • Om examens bij het CBR vast te leggen hebben wij uw geboortedatum nodig. Dag/Maand/Jaar
  Geef uw voorkeur door en wij plannen de eerste mogelijkheid voor u! 2 dagen voor aanvang Try the Bike kan deze kosteloos worden verzet.

Door de corona-maatregelen en extreme wachttijden voor de theorie examens bij het CBR kunnen wij momenteel geen Motor-weekopleidingen aanbieden. Wel kun je een verkorte reguliere motoropleiding volgen. Boek een Try the Bike en wij plannen de rest!

De rijopleiding

Door de Corona maatregelen van 15 December is er een beperkte capaciteit. Alle leerlingen in de periode van de lockdown, waarvan het examen niet doorgaat, worden automatisch opnieuw door ons gepland. Je ontvangt automatisch een mail en een sms. Voor alle leerlingen die voor het eerst een scooter dagopleiding willen plannen kunnen dat gewoon boeken via onze site.

Wat is er aan de hand?

Het CBR

Het CBR had voor de coronamaatregelen al een achterstand, dit is nu alleen maar verder opgelopen. Daarbovenop zijn er examinatoren die niet durven te werken.
Kortom een levensgrote uitdaging voor het CBR en de rijschoolbranches. Zodra het CBR de problemen heeft opgesloten, gaan wij weer terug naar onze gewone capaciteit voor de scooteropleiding in Enschede!

Corona maatregelen

Bij boeking van een dagopleiding of theorie-cursus krijg jij standaard van ons een document meegestuurd met alle coronamaatregelen. Deze hangen ook in de rijschool, zodat iedereen hiervan op de hoogte is.

Samen gezond!

Gratis proefles plannen

  Proefles hoeft niet te starten vanuit je woonplaats. Meerdere keuzes mogelijk!
 • DD slash MM slash JJJJ
  Om straks jouw examen aan te vragen hebben wij jouw geboortedatum nodig.
  Wij reserveren de eerste mogelijkheid bij één van onze rijcoaches. De bevestiging ontvang je per mail.

De tussentijdse toets van het CBR kent extreme wachttijden.
Daar laten wij jou niet op wachten. Geen vertraging in jouw rijopleiding.
Toch willen wij je een zeer goede feedback geven. Ons team van toets specialisten neemt een Brünen toets af.

Hierin gaan wij niet 1,2 of 3 bijzondere verrichtingen doen zoals bij het CBR. Nee, wij nemen alle bijzondere verrichtingen en examenonderdelen door.

De examenroute wordt zelfs, na de feedback, tweemaal gereden. Vandaar dat het 3 rijlessen in beslag neemt.
In de rijlessen tot aan je rijexamen worden de laatste puntjes op de ü gezet. En heb je alsnog pech, dan staan wij garant voor onze Kwaliteit. Jij krijgt een gratis herexamen.

De CBR kosten buiten het pakket zijn:

•  inhuren AVD-examinator openbare weg
€ 123,00
• administratie en spoedtoeslag AVD
examen € 23,10 (geen wachttijden!)

Totaal CBR legeskosten € 146,10
Deze  moet een rijschool apart in rekening brengen zonder BTW (0%)

De CBR kosten zijn:
•  inhuren AVB-examinator bijzondere
verrichtingen € 69,00
• spoedtoeslag AVB examen € 23,10
(geen wachttijden!)

Totaal CBR legeskosten € 92,10
Deze  moet een rijschool apart in rekening brengen zonder BTW (0%)

Theorie-examen

De theorie is 1 van de lastigste onderdelen van de rijopleiding.

Heb jij al een theorie-examen bij ons geboekt en schaf je daarna pas een pakket aan? Geen probleem. Wij verrekenen het theorie-examen voor jou in de pakketprijs. In de pakketten zit standaard 1 theorie-examen!

Wil jij gebruik maken van de theoriecursus? Bel naar 053-4311111 en wij plannen een cursus voor jou in.
Of stuur via onderstaande link “Neem contact met mij op” een verzoek voor het theorie-examen, wij zullen z.s.m. contact opnemen voor het maken van een afspraak.

Proefles

Om een goede inschatting te maken plannen wij 2 tractorrijlessen uit het tractor pakket ter kennismaking.

Met welke tractor pakket kun jij in 1 keer je T rijbewijs halen?

Na afloop krijg je een vrijblijvend advies, je zit dus nergens aan vast!  Wij willen jou goed voorbereiden om het rijexamen zo snel mogelijk te halen.

De kosten van deze 2 tractor rijlessen zitten in het pakket, mocht je dus ervoor kiezen verder te gaan dan worden de proeflessen verwerkt in het pakket.
Stuur via onderstaande link “Neem contact met mij op” een verzoek voor deze 2 tractorrijlessen, wij zullen z.s.m. contact opnemen voor het maken van een afspraak.

Zeker weten dat je slaagt?
Bij Brünen kun je onbeperkt de theoriecursus bijwonen, ook wanneer je zakt. Daarnaast geven wij gratis thematraining (bijles) ter voorbereiding en ondersteuning op je her-examen t.w.v. €15 wanneer je;

– onze High speed Theoriecursus hebt gevolgd (3 avonden of 1 dag),
– minimaal 5 uur examentraining gemaakt.

Met onze sucesvolle thema training (bijles) gaan we kijken naar de meest voorkomende fouten van je theorie examen en gaan samen met jou trainen op deze onderwerpen.

Succes gegarandeerd!

Heb je nog niet eerder op een scooter gereden? Met onze proefles halen wij alle spanning voor je weg.
Je leert direct de basisvaardigheden en hebt alle tijd tijdens de praktijkdag om de puntjes op de ü te zetten.

Let op: Je moet eerst in het bezit zijn van je theorie en 16 jaar zijn voordat je de weg op mag.
Wist jij dat 90% van onze leerlingen die de theoriecursus volgen slagen!

 

Een eerste autorijles (ook proefles genoemd) duurt 90 minuten. Daarbij wordt er een uur gereden onder begeleiding, de overige tijd wordt gebruikt voor het advies over jouw rij-niveau. Op basis van jouw voorkeuren kan 1 van onze rijcoaches een voorstel doen zodat jij zo snel mogelijk je rijbewijs haalt.

Let op: Het kan zijn dat u een proefles ziet van 60 minuten. De adviesbespreking vindt dan plaats op de rijschool zelf, op basis van onze samengesteld checklist zullen wij jouw ook een goed advies kunnen geven om jouw rijopleiding samen te stellen.

Lees ook de “Over ons” pagina, om meer te weten over onze lesmethode!

Neem contact met mij op!

De CBR legeskosten zijn:
•  inhuren AVB-examinator bijzondere verrichtingen € 69,00
•  inhuren AVD-examinator openbare weg  € 123,00
• 2x spoedtoeslag voor AVB en AVD examen € 23,10 (geen wachttijden!)

Totaal CBR legeskosten € 238,20
Deze  moet een rijschool apart in rekening brengen zonder BTW

Mocht je minder rijlessen nodig hebben dan verrekenen wij jouw lesgeld!

Een aantal kosten worden door ons apart in rekening gebracht. Op de factuur staat precies omschreven welke administratie en CBR leges kosten dit zijn. Op basis van wettelijke grondslag zijn wij verplicht CBR kosten apart te factureren en zijn daarmee niet inbegrepen in de pakketprijs.

De administratie, spoedtoeslag en leges kosten zijn € 270,- Deze worden apart buiten het PRO rijlespakket eenmalig gefactureerd.

Geen extra wachttijden:
Ons team van planners staan dagelijks in direct contact met het CBR om ervoor te zorgen dat jouw rijopleiding en rijexamen goed zal verlopen.

Direct jouw examendatum vastleggen?

Hiervoor dien je zelf bij het CBR de gezondheidsverklaring en machtiging te zijn regelen, anders kunnen wij geen examen vastleggen.

Mocht het de eerste keer niet lukken. Geen zorgen! Met dit pakket mag je een gratis herexamen doen t.w.v. €311,10

Naast het rijexamen heb je natuurlijk ook rijlessen nodig om de puntjes op de Ü te zetten en het niveau vast te houden.
Wij hebben de kortste examen wachttijden van Nederland, dat scheelt lessen en dat merk je onderaan de streep!

Bijzondere verrichtingen

Wij weten als geen ander hoe vervelend fileparkeren, U bochtjes maken, steken en andere bijzondere verrichtingen kunnen zijn. Daarom hebben wij ons rijlespakket hierop afgestemd. Onze ervaren rijcoaches begeleiden jou tot een topatleet in het verkeer. Na deze dagdeeltraining heb jij als geen ander de bijzondere verrichtingen onder de knie!

Snelwegtraining
Jij krijgt, tijdens deze individuele snelwegrit van 3 lesuren, te maken met verkeerssituaties die een cruciaal onderdeel vormen van de rijbevoegdheid en -ervaring. Hierbij kun je denken aan intensieve rijstrookwisselingen, in- en uitvoegstroken en de P-plaatsen langs de snelweg en verschillende snelheden. Alles wat je extra nodig hebt om, in Nederland en daarbuiten, nergens voor verrassende verkeerssituaties te komen.

Coronamaatregelen
Vanwege de coronamaatregelen is het niet meer mogelijk om met 2 leerlingen een duo Arhemrit te volgen. Zodra dit weer kan zal de Arnhemrit weer mogelijk zijn.

Neem contact met mij op

Camper / Beroepsopleidingen

Neem contact met mij op over