Privé-theorielessen een groot succes!

We zijn ons bewust van het feit dat sommige van onze leerlingen moeite hebben met klassikale theorielessen, en hiervoor hebben we een oplossing. Een van onze Rijcoaches geeft sinds kort privé theorieles, dus één-op-één.

 

Ronald legt uit: ‘Sommige leerlingen hebben moeite om zich te concentreren in een klas vol met andere leerlingen. Dit kan komen doordat het voor hen te rumoerig is en er te veel prikkels zijn. Dus wat doen we? Ik ga met de leerling in een leeg theorielokaal aan het werk. De rust en de persoonlijke aandacht zorgen ervoor dat het halen van het theorie-examen een stuk makkelijker is.

 

Een hogere slagingskans door een slimme benadering

Wanneer een leerling voor de theorie is gezakt bij het CBR, krijgt de leerling een mail waarin staat op welke punten hij of zij is gezakt. Dat kan bijvoorbeeld het onderdeel ‘verkeerstekens’ of ‘voorrang verlenen op een kruispunt’ zijn. Mooi dat we deze informatie hebben, want hiermee gaan we aan het werk. Op het grote scherm in ons theorielokaal presenteer ik deze onderdelen zoals ze in het Brünen theorieboek staan. Dit maakt het mooi overzichtelijk.

 

Welke feedback krijg je van leerlingen?

Dat dit de manier is waarop het kwartje valt voor hen. Door de één-op-één lessen ervaren ze rust en daardoor een groter bewustzijn van de theoriestof. Ze vinden de persoonlijke benadering heel fijn.

 

Hoe zit het met de slagingskans?

We zien steeds vaker dat leerlingen moeite hebben met het theorie-examen. Dat is ook niet gek, want het CBR heeft veel aanpassingen gedaan in de laatste 5 jaar. Er zijn extra examenonderdelen bij gekomen, meer en moeilijkere vragen toegevoegd, en ze willen zelfs in de toekomst een tweede theorie-examen invoeren. Dat is behoorlijk intensief. Daarnaast hebben sommige leerlingen moeite met de klassikale theorielessen. Dankzij de persoonlijke aandacht en deze 1-op-1 lessen zien we een sterke stijgende lijn in het slagingspercentage van leerlingen die deze privélessen volgen. “Dus we kunnen stellen dat het een groot succes is,” aldus Ronald Wolf.

 

Hoe ervaar je zelf deze persoonlijke theorielessen?

Ik vind het heel leuk om te doen. Ik vind de omgang met leerlingen heel leuk en het doet me goed om te zien dat ze moeiteloos slagen voor hun theorie. Ik help ook mijn eigen leerlingen met hun theorie. Hierdoor is er een mooie verbinding met de praktijklessen.

 

Heb je moeite met je theorielessen en wil je ook privéles van Ronald? Klik dan hier: https://brunen.nl/rijbewijzen/autorijles/boekingspagina-priveles-theorie/