Autorijbewijs

In 5 stappen naar je autorijbewijs

Gratis proefles

Wie zijn wij? Maak vrijblijvend kennis met onze rijcoach en leer veilig en bewust rijden voor een betaalbare prijs. Plan direct jouw eerste gratis rijles ter waarde van € 42,00
Door de Coronamaatregelen mag er maar 1 leerling in de lesauto (boete is anders € 390,00 per inzittende). Wij zijn hierdoor tijdelijk genoodzaakt om te werken vanaf vaste opstapplaatsen. Dit zijn voornamelijk stations in de regio of vanaf onze rijschoollocatie!

 • Extra veilige lesauto en goed verzekerd
 • Professionele persoonlijke begeleiding en advies
 • 1,5 uur gratis les
 • Direct jouw rijexamen datum vastleggen

GEEF JE NU OP VOOR JE EERSTE RIJLES!

Gratis proefles in Enschede
Gratis proefles in Hengelo
Gratis proefles in Oldenzaal
Gratis proefles in Almelo
Gratis proefles Haaksbergen

Rijlespakketten met garantie

Het aantal benodigde rijlessen, jouw inzet en onze kwaliteit bepaalt jouw totaalbedrag. Met ons voordeelpakket, inclusief garantie, heb je de keuze uit 4 mogelijkheden die wij het PRO voordeelpakket noemen met  25, 33, 41 of 49 lessen.

In het PRO pakket zit naast de benodigde rijlessen o.a.

 • Tussentijdse Toets
 • Praktijkexamen
 • Garantie
 • Prijzen zijn exclusief leges kosten CBR

Spoed rijopleiding

De snelste weg naar jouw autorijbewijs!

Inhoud;

In totaal zijn het 41 lessen, inclusief duolessen snelwegtraining en rijexamen. Dit pakket is samengesteld op basis van onze dan 60 jaar ervaring, uitgaande van een bovengemiddelde leerling.

Let op:
(1) Bij aanvang van de spoedopleiding moet je wel in het bezit zijn van je theorie certificaat.
(2) Keuze uit locaties: Almelo of Enschede/Hengelo
(3) Boek direct een gratis proefles, de instructeur past jouw spoedopleiding aan jou aan. 

Zelf je rijopleiding samenstellen?

Heb jij al rijlessen gehad? Of denk jij snel de opleiding te kunnen doorlopen? Kies dan voor onze rijlesblokken.

Wat zijn rijles blokken?

Om een rijopleiding te doorlopen heb je een aantal stappen nodig daarom hebben wij deze voor je opgedeeld in blokken met een vaste prijs. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Na de vrijblijvende gratis proefles bepaal je – in overleg met je eigen rijcoach- welke ‘Blokken’ je wilt volgen en met hoeveel rijlesblokken je rekening moet houden. Minder benodigde rijlessen in het rijlesblok worden verrekend met ons geld terug garantie.

Extra info: Toetsblok en Examenblok

Boek nu een gratis proefles met adviesgesprek !
The free trail lesson can also be given in English

Geen datum beschikbaar? / No dates available?

Theorie cursus en examen


Koop je theorieboek via onze webshop.
Succes gegarandeerd met ons theorieblok!

Boek nu je theorieopleiding met garantie!

Driving is about ü

Al generaties lang verzorgen wij rijopleidingen voor jong en oud. Meer dan 55 jaar zelfs. Dat iedereen uniek is, weten wij als geen ander. Geen enkele autorijopleiding is dan ook hetzelfde.

Voor een gemiddelde leerling duurt een gebruikelijke rijopleiding ongeveer 3 maanden en 35 a 45 rijlessen. De kosten voor rijbewijs B zijn gemiddeld ruim € 2.300 (volgens CBR-onderzoek onder de rijexamenkandidaten in Nederland). Het NOS legt de situatie uit van Femke en Lisanne.

Met ons team van professionele rijcoaches en meer dan 55 jaar rijschoolervaring kunnen wij een nauwkeurig advies geven. Met onze PRO rijlespakketten bieden wij jou een rijopleiding met examengarantie. En de rijlessen die je niet nodig hebt, worden verrekend. Geld teruggarantie!  Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om losse onderdelen (losse blokken) te nemen. Jouw persoonljke assistant op kantoor zal in overleg met jou en je rijcoach je opleidingstraject blijven volgen en daar waar nodig vragen beantwoorden en advies geven.

 

Eigen opleidingsmethodiek waarbij leerling centraal staat!
Onze eigen Brunen lesmethode – Professionele en unieke manier van lesgeven! Door de lesstof aan te passen aan onze leerlingen en niet andersom kunnen wij als één van de weinige rijscholen in Nederland echt maatwerk leveren.

 

Met 16,5 beginnen, dat kan bij Brünen

Je kunt met 16,5 jaar  beginnen met autorijlessen,  16,5 jaar je autotheorie halen en op je 17e verjaardag je rijexamen doen. Tot aan je 18e verjaardag mag je alleen rijden met een coach. Naast je autorijbewijs heb je dan ook altijd jouw eigen begeleiderspas bij je. Dit noemen wij 2todrive Voor meer informatie verwijzen wij je door naar 2 to Drive

Overige belangrijke pagina’s;

Alles wat je moet weten over jouw toetsen en examen

Huisregels van Brunen

Rijlesapp

Uitleg over de facturatie

Auto Theorie

Stel een vraag


De 1e rijles

 

De eerste rijles start vanaf jouw woonadres of elders (werk, school) in overleg 

Door de corona-maatregelen en extreme wachttijden voor de theorie examens bij het CBR kunnen wij momenteel geen Motor-weekopleidingen aanbieden. Wel kun je een verkorte reguliere motoropleiding volgen. Boek een Try the Bike en wij plannen de rest!

De rijopleiding

Door de Corona maatregelen zijn wij genoodzaakt om onze scooterklassen, in sommige gevallen, in te korten. Daarnaast beperkt het CBR de rijschoolbranche door te werken met een quotum. Hierdoor kunnen veel minder leerlingen, dan normaal, nog maar examen doen. Omdat wij nog maar op 50% kunnen werken door het CBR, zijn wij genoodzaakt de prijzen van onze scooteropleiding aan te passen. Wat is er aan de hand?

Het CBR

Het CBR had voor de coronamaatregelen al een achterstand, dit is na 11 mei alleen maar verder opgelopen. Daarbovenop zijn er 125 examinatoren van de grofweg 700 examinatoren, durven niet te werken.
Kortom een levensgrote uitdaging voor het CBR en de rijschoolbranches. Zodra het CBR de problemen achter de voordeur heeft opgesloten, gaan wij weer terug naar onze gewone scooteropleiding!
De baas van het CBR, Alexander Pechtold, zegt hierover:
“Het feit dat dit grote aantal examinatoren niet kan werken en tevens dat het CBR alle zorgvuldigheid in acht neemt, leidt ertoe dat er geen 14.000 examens per week kunnen worden afgenomen, maar slechts 4.000. Later wordt dit aantal opgeschaald.”

Bron: https://www.rij-instructie.nl/nieuws/algemeen/24522/125-examinatoren-niet-inzetbaar-17-8-procent-van-totaal-aantal-

Corona maatregelen

Bij boeking van een dagopleiding of theorie-cursus krijg jij standaard van ons een document meegestuurd met alle coronamaatregelen. Deze hangen ook in de rijschool, zodat iedereen hiervan op de hoogte is.

Samen gezond!

Gratis proefles plannen

  Proefles hoeft niet te starten vanuit je woonplaats. Meerdere keuzes mogelijk!
  Door alvast je beschikbare tijden door te geven kunnen wij zo snel mogelijk een proefles inplannen. Mocht je alsnog niet kunnen? Geen probleem dan plannen wij in overleg een nieuwe datum.

Een proefles duurt 90 minuten. Daarbij wordt er een uur gereden onder begeleiding, de overige tijd wordt gebruikt voor het advies over jouw rij-niveau. Op basis van jouw voorkeuren kan 1 van onze rijcoaches een voorstel doen zodat jij zo snel mogelijk je rijbewijs haalt.

Let op: Het kan zijn dat u een proefles ziet van 60 minuten. De adviesbespreking vindt dan plaats op de rijschool zelf, op basis van onze samengesteld checklist zullen wij jouw ook een goed advies kunnen geven om jouw rijopleiding samen te stellen.

Lees ook de “Over ons” pagina, om meer te weten over onze lesmethode!

Laad hij niet? bekijk hier onze Tussentijdse toets film!

Neem contact met mij op!

Mocht je minder rijlessen nodig hebben dan verrekenen wij jouw lesgeld!

De kosten voor het inhuren van een CBR rij-examinator bedraagt €112,75
Op basis van wettelijke grondslag zijn wij verplicht deze kosten apart te factureren en zijn daarmee niet inbegrepen in de pakketprijs.

Direct jouw examendatum vastleggen?

Hiervoor dient de gezondheidsverklaring en machtiging te zijn voldaan, anders kan er geen examen worden vastgelegd. Voor de administratieve afhandeling/controle, bijstand en minimale wachttijden wordt €15,- in rekening gebracht.

Mocht het de eerste keer niet lukken. Geen zorgen! Met dit pakket mag je een gratis herexamen doen t.w.v. €282,-.

Naast het rijexamen heb je natuurlijk ook rijlessen nodig om de puntjes op de Ü te zetten.
Wij hebben de kortste examen wachttijden van Nederland, dat scheelt lessen en dat merk je onderaan de streep!

Bijzondere verrichtingen

Wij weten als geen ander hoe vervelend fileparkeren, U bochtjes maken, steken en andere bijzondere verrichtingen kunnen zijn. Daarom hebben wij ons rijlespakket hierop afgestemd. Onze ervaren rijcoaches begeleiden jou tot een topatleet in het verkeer. Na deze dagdeeltraining heb jij als geen ander de bijzondere verrichtingen onder de knie!

Snelwegtraining
Dit is een rit naar Arnhem en terug. Jij krijgt, samen met een medecursist, tijdens deze rit te maken verkeerssituaties die normaliter niet in Enschede en omstreken aanwezig zijn maar een cruciaal onderdeel vormen van de rijbevoegdheid en -ervaring. Hierbij kun je denken aan intensieve rijstrookwisselingen, trolly’s, ophaalbruggen en haarspeldbochten. Alles wat je extra nodig hebt om, in Nederland en daarbuiten, nergens voor verrassende verkeerssituaties te komen.

Duo-lessen
Het gaat hier om 6 duo-lessen. Jij betaald hiervan zelf 3 rijlessen, de andere leerling betaald de andere 3 rijlessen. Samen rij je 6 lesuren richting Arnhem en terug.

 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ